ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Ωδείο Κέντρο Τεχνών
Αναγνωρισμένο από το Κράτος - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζάχος Τερζάκης
Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με πολύχρονη διδακτική πείρα

Τμήματα που λειτουργούν και οι καθηγητές μας:

ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
Βάλια Κουλάκου - Χρυσή Γρένδα
ΠΙΑΝΟ
Χρυσή Γρένδα - Τάνια Κακάκη - Σίσσυ Λούτα
ΚΙΘΑΡΑ
Παναγιώτης Ζαχαριάς
Αχιλλέας Μάρκου
ΒΙΟΛΙ
Νίκος Χαλβαντζής
ΦΛΑΟΥΤΟ
Ανδρέας Αβραμόπουλος
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ
Σπύρος Καραβιώτης (www.karaviotismusic.gr/)
ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ
Ελένη Φιφλή
ΤΡΟΜΠΕΤΑ
Τάσος Βιτσεντζάτος
ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ
Κωνσταντίνος Βορίσης
Κωνσταντίνος Θεοδωράκος
ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ζάχος Τερζάκης (www.terzakis.com/gr/index.html)
ΣΥΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ – ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Ειρήνη Κίττου
ΧΟΡΩΔΙΑ
Σπύρος Καραβιώτης
ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΙΑΝΟΥ
Λυδία Ντεμίρη
TANGO ARGENTINO
Ramiro Gabriel Valerio Lemes

Ειδικό τμήμα Τσέμπαλο και Αρμόνιο για προχωρημένους μαθητές πιάνου
με την Άννα Κορδάτου 
Mελέτη ρεπερτορίου κλασσικού και σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού
Λυδία Ντεμίρη (www.lydiaopera.com)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΡΙΣΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Βορίσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον (ο πατέρας του Σταύρος Βορίσης ήταν μόνιμο μέλος στις ορχήστρες της Ε.Λ.Σ. και της Κ.Ο.Α.). Σπούδασε κλασικά κρουστά, στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του Ν. Κορατζίνου. Πήρε δίπλωμα το 1987, με βαθμό άριστα παμψηφεί. Παρακολούθησε ένα χρόνο ρεπερτόριο ορχήστρας για κρουστά με τον Σ. Ζάννα. Το 1983 ξεκίνησε τη συνεργασία του με κλασικές ορχήστρες (Κ.Ο.Α. - Ε.Λ.Σ. - Ε.Ρ.Τ.). Έχει συνεργαστεί με έντεχνα μουσικά σύνολα, αλλά και με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες. Όπως τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, για τον οποίο, ετοίμασε, έχοντας την καλλιτεχνική ευθύνη των κρουστών, συναυλία, που έγινε στο Ηρώδειο, όπως και την τελετή έναρξης Αθήνα ΄97 στο Καλλιμάρμαρο.
Είναι μόνιμο μουσικό μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καθηγητής κρουστών οργάνων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρουστών όπως επίσης και ιδρυτής του μουσικού συνόλου κρουστών "ΑΝΑΚΑΡΑ" που το αποτελούν διπλωματούχοι και τελειόφοιτοι μαθητές του.
Για το μουσικό σύνολο αυτό, έχει διασκευάσει για κρουστά, έργα των Ravel - Mozart - Khachaturian - Tchaikovsky κ.ά.
ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των 6 ετών, παίρνοντας μαθήματα βιολιού στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου.
Παράλληλα με τις σπουδές του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, εργάζεται από το 2009 ως καθηγητής βιολιού στο Εθνικό Ωδείο. Από το 2005 συμμετέχει στο alternative rock πρότζεκτ XЯÆŸI, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας.
ΕΙΡΗΝΗ ΚΙΤΤΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα Ορθοφωνίας και Σύγχρονου τραγουδιού με τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού, όπου και αποφοίτησε με Άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πιάνου με τη Μαρία Ανδριοπούλου, καθώς και σεμινάρια συνοδείας με πιάνο σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, μουσικοκινητικής, μουσικοθεραπείας κ.ά.
Συνεργάζεται με παιδικές χορωδίες, φωνητικά σύνολα και με ονόματα της ελληνικής rock κι έντεχνης σκηνής κι έχει συμμετάσχει σε δίσκους και συναυλίες τους.
Διδάσκει ορθοφωνία, αγωγή του λόγου και σύγχρονο τραγούδι, ενώ ακόμα παρακολουθεί σχετικά μαθήματα και σεμινάρια ώστε να διευρύνει τις γνώσεις της.

Βεϊκου 6 - 8, Κουκάκι, Τ: 210 9227762 , e-mail: odeion_akropolis@yahoo.com
ωδεία
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΧΑΡΤΗΣ
Copyright © 2020 - Μέλος του 1100.gr
Designed & Developed by PG-Software