Κέντρο Λογοθεραπείας- Λογότυπο

Το ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ με επιστημονική υπεύθυνο την κα ΧΡΥΣΑ ΣΤΡΟΥΖΑ αναλαμβάνει την έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη αποκατάσταση όλων των παρακάτω δυσκολιών του λόγου, της ομιλίας, του έργου και των μαθησιακών δυσκολιών. Μια διαταραχή λόγου/ομιλίας ή/και έργου μπορεί να φαίνεται «ακίνδυνη» μέχρι την ηλικία των 3-4 χρόνων. Συχνά οι γονείς θεωρούν ότι είναι κάτι που θα περάσει μόνο του με τον καιρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό όντως ισχύει. Στις περισσότερες όμως το πρόβλημα επιμένει και γίνεται εντονότερο με την είσοδο του παιδιού στο Δημοτικό σχολείο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα στην κοινωνική, συναισθηματική και εκπαιδευτική τους ανάπτυξη. Η λογοθεραπεία, η εργοθεραπεία ή/και η ειδική αγωγή καλό είναι να ξεκινάει το συντομότερο δυνατό. Έρευνες επανειλημμένα δείχνουν ότι η πρώιμη παρέμβαση αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας στα παιδιά που χρειάζονται λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή. Επιπλέον, μειώνει σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει.
Στο ερώτημα εάν χρειάζεται το παιδί σας λογοθεραπεία θα μπορούσατε πολύ σύντομα να απαντήσετε τα παρακάτω απλά ερωτήματα και να συγκρίνετε με παιδιά της ηλικίας του:
• Εάν μπορεί να προφέρει σωστά ένα συγκεκριμένο γράμμα ή ήχο;
• Εάν επαναλαμβάνει συχνά λέξεις ή τραυλίζει;
• Εάν σας προβληματίζει η ένταση, η χροιά ή η "ποιότητα" της φωνής του;
• Εάν είναι πάνω από 2,5 ετών και χρησιμοποιεί ελάχιστες λέξεις συνολικά (έως 15 – 20);
• Εάν οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει;
• Εάν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να εκφράσει τις σκέψεις του εύκολα και καθαρά;
• Εάν δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις οδηγίες σας;
Εάν απαντήσατε «ναι» έστω και σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε το παιδί σας ενδέχεται να έχει μια διαταραχή λόγου ή ομιλίας και να πρέπει να παρακολουθήσει κάποιο εντατικό πρόγραμμα λογοθεραπείας. Προκειμένου να απαντηθεί με βεβαιότητα το παραπάνω ερώτημα, ο ορθός κι επιστημονικός τρόπος είναι να γίνει μια αξιολόγηση λογοθεραπείας από έμπειρο λογοθεραπευτή. Μετά την αξιολόγηση, η οποία διαρκεί συνήθως 45-60 λεπτά, μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει κάποια από τις παραπάνω δυσκολίες. Επίσης, είμαστε σε θέση να προτείνουμε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης - λογοθεραπείας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ με επιστημονική υπεύθυνο την κα ΧΡΥΣΑ ΣΤΡΟΥΖΑ, πάντοτε, μια αξιολόγηση λογοθεραπείας - εργοθεραπείας συνοδεύεται από την αναλυτική, γραπτή έκθεση, η οποία δίνεται στον γονιό. Επίσης, προσφέρουμε υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, μαθησιακών δυσκολιών & ψυχολογικής υποστήριξης, εφαρμόζοντας σύγχρονες και πανεπιστημιακά αποδεκτές μεθόδους διάγνωσης και αποκατάστασης. Σε συνδυασμό με τους καταξιωμένους συνεργάτες μας, μπορούμε να εγγυηθούμε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα, ενώ οι τιμές μας παραμένουν προσιτές και ανταγωνιστικές.
Το Κέντρο μας αναλαμβάνει με συνέπεια την αξιολόγηση/διάγνωση και στην συνέχεια την αποκατάσταση ενός μεγάλου εύρους διαταραχών λόγου, ομιλίας και έργου, με θεαματικά αποτελέσματα στην πρόοδο των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως :
• στην αξιολόγηση και παρέμβαση Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης,
• στην αδρή και λεπτή κινητικότητα, στην ισορροπία και τον συντονισμό κινήσεων,
• στη συμπεριφορά,
• στις δεξιότητες Αυτό-φροντίδας,
• στη σίτιση, σε παραγωγικές δεξιότητες,
• στη συγκέντρωση και προσοχή, σε προγραφικές και προαναγνωστικές δεξιότητες,
• σε οργανωτικές δεξιότητες,
• σε δεξιότητες παιχνιδιού και σε κοινωνικές δεξιότητες
Οι επιστημονικοί συνεργάτες μας έχουν την εξειδίκευση να διασφαλίσουν:
• την καλλίτερη δυνατή σχολική ετοιμότητα με την ανάπτυξη της ικανότητας επικοινωνίας, ψυχοκινητικότητα, των νοητικών ικανοτήτων, της συναισθηματικής οργάνωσης, των βασικών σχολικών γνώσεων του παιδιού σας
• την ανάπτυξη σχολικών δεξιοτήτων, όπως ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, κοινωνική ένταξη
• την κοινωνική προσαρμογή του παιδιού σας επικεντρώνοντας στην αυτονομία και την κοινωνική συμπεριφορά
• την προεπαγγελματική ετοιμότητα με την ανάπτυξη προεπαγγελματικών δεξιοτήτων και του επαγγελματικού προσανατολισμού
Παράλληλα, το Κέντρο μας στελεχώνεται με εξειδικευμένο παιδοψυχίατρο, ο οποίος είναι σε θέση να διαχειριστεί δυσκολίες που αφορούν παιδιά και εφήβους μέχρι την ηλικία των 18 ετών, να απαντά κυρίως σε αιτήματα που αφορούν το σχολείο και την οικογένεια, να παρεμβαίνει λαμβάνοντας υπ' όψιν του την ανάπτυξη του παιδιού και το οικογενειακό πλαίσιο, να εστιάζει τη θεραπευτική του προσέγγιση στις ανάγκες τους.

Ηλιουπολεως 62, Δάφνη - Τ: 213 0429 681 & 693 4252 820 - e-mail: xrysona5@yahoo.gr
Κέντρα Λογοθεραπείας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
213 0429 681, 693 4252 820
Ηλιουπολεως 62
ΧΑΡΤΗΣ
Copyright © 2020 - Μέλος του 1100.gr
Designed & Developed by PG-Software